Els paradistes del Mercat de Sant Antoni esperen l’obertura del bar Pinotxo amb els braços oberts. El mític establiment obrirà les portes el dia 23 amb una festa d’inauguració i l’endemà començarà a servir esmorzars de forquilla. Els qui seran els seus veïns asseguren que “donarà vida” i remarquen que la parada se situa “a l’entrada principal del mercat”.

Pel propietari del negoci, Jordi Asín, reobrir el bar en aquest emplaçament és “un somni” i remarca que “ens han acollit molt bé, ha sigut perfecte”. “Si alguna vegada m’ha tocat la loteria, ha sigut aquesta”, afirma. Asín assegura que si han arribat fins al Mercat de Sant Antoni ha estat “per l’empenta que ens han donat els clients”, que esperaven que l’establiment pogués continuar endavant. La nova etapa, diu, els fa “molta il·lusió”, tot i que reconeix que “hi ha moltes expectatives”.

Tenir un lloc en un mercat com aquest, per mi, és com un vestit fet a mida, ha sigut una gran sort”
Jordi Asín, propietari del bar Pinotxo

Mantindran la mateixa línia culinària que a la Boqueria

L’oferta gastronòmica del restaurant seguirà la mateixa línia que a la Boqueria. “El mateix que fèiem allà, ho farem aquí”, explica Asín, que assegura que hi haurà continuïtat entre els dos locals. Les matèries primeres, diuen, les compraran al mercat mateix, tot i que mantindran els proveidors en casos concrets o ingredients que no es venguin al mercat. Pel que fa l’equip, serà molt familiar, amb la seva dona i el seu fill, a més d’un altre treballador i el personal de neteja.

Qui els ha venut la parada és Maria Masclans, bacallanera al mateix mercat. Assegura que fa temps que volia vendre al llicència de bar però que fins ara no li havia sorgit l’oportunitat. Masclans assegura que està molt contenta que hagi tirat endavant i confessa que “a vegades val la pena esperar”.