El Saló Nàutic de Barcelona ha obert les portes amb un protagonista especial en l’edició d’enguany, la Copa Amèrica. Quan encara queda un any per a la celebració de la prova, moltes activitats programades giren entorn la competició esportiva i tecnològica.

En aquesta la 61a edició, l’esdeveniment ocupa tres molls, on es poden visitar més de 240 expositors i 160 embarcacions a l’aigua. En destaquen una vintena de catamarans; vuit velers candidats a ser el vaixell europeu de l’any, i dues embarcacions totalment elèctriques.

Èxit de vendes dels vaixells de menys de sis metres

Des de l’organització consideren que el saló impulsarà les vendes del sector que, entre el gener i el setembre, ha registrat 5.453 matriculacions. Aquesta xifra representa un increment interanual del 4,8 %. La venda de vaixells que ha tingut més èxit són les de menys de sis metres d’eslora, com són les motos d’aigua i embarcacions plegables, que han registrat un creixement del 12,5 %.

A l’Espai Àgora del Port de Barcelona s’han programat activitats que tenen a veure amb la Copa Amèrica. Les bases dels equips, sobretot la d’Ineos Britannia i la d’Alinghi Red Bull Racing, ocupen part de l’espai expositiu, que històricament era del Saló Nàutic, en concret el Moll d’Espanya ha perdut un 50 % d’aquest espai. A banda, els visitants podran entrar al centre de divulgació America’s Cup Experience situat al Moll d’Espanya amb un descompte del 20 %.

L’edició del 2024 al novembre

El president del Saló Nàutic, Luis Conde, ha estat molt clar pel que fa al futur del saló de cara a l’any vinent. Segons Conde no hi ha res a fer perquè al mes d’octubre del 2024 encara s’estaran celebrant les regates de la Copa Amèrica. El president del Saló Nàutic assegura que hauran d’anar al rebuf de la competició de vela i creu que podran organitzar-lo al mes de novembre.