Mercat de Sant Antoni

Compte enrere per a l’obertura oficial del nou bar Pinotxo, que s’ha traslladat al Mercat de Sant Antoni. L’emblemàtic local, abans situat al Mercat de la Boqueria, aixecarà la persiana el proper 24 d’octubre. Un dia abans, el 23 d’octubre, a la tarda es farà una festa inaugural al nou bar, ubicat ara a la cantonada dels carrers de Tamarit i Comte d’Urgell.

El nebot de Juan Bayén, Jordi Asín Bayén, iniciarà així una etapa nova en un altre emplaçament després que el seu oncle traspassés el negoci de la Boqueria als responsables del Bar Central. El nou establiment d’Asín recupera el nom de Pinotxo, que tenia el mític local de la Boqueria. De fet, el nom està pendent de judici i, com a mesura cautelar, la jutgessa va obligar a retirar el cartell de Pinotxo Bar del local actual de la Boqueria.

Imatge: @pinotxobar

Un traspàs polèmic del negoci original

El mític bar Pinotxo, una de les parades més emblemàtiques del Mercat de la Boqueria, va canviar de mans a principis d’any. Joan Bayén, que durant dècades va estar al capdavant de l’establiment, va traspassar el negoci de manera unilateral sense tenir en compte que la meitat del negoci familiar era del seu nebot, Jordi Asín Bayén. L’origen de la decisió de Bayén, popularment conegut com a Juanito, sembla que va ser una disputa familiar.

La mort de Bayén va arribar a l’abril, tot just un mes i mig després del polèmic traspàs de l’establiment emblemàtic. Aleshores, Jordi Asín va emprendre accions legals per revocar la decisió del seu tiet. De moment, ha aconseguit la retirada del rètol amb el nom Pinotxo com a mesura cautelar mentre no es resol el cas.