Us quedeu a Barcelona aquesta Setmana Santa? Aquí trobareu algunes de les moltes activitats que podreu fer en família a la ciutat aquest dies: tallers per fer mones casolanes, activitats especials pel Dia Mundial del Teatre, un joc d’escapada en viu al CosmoCaixa, tirolines i ponts penjants al Fòrum, una gran festa de les flors i els clàssics de sempre, el Tibidabo o l’Skating!

Fem la nostra mona… al Museu de la Xocolata

Fins al 2 d’abril, diferents horaris (12 €). Museu de la Xocolata (carrer del Comerç, 36, el Born)

Aquesta Setmana Santa el Museu de la Xocolata proposa una gran oferta de tallers i activitats adreçades a nens i també al públic familiar. És una bona excusa per experimentar amb la xocolata i fins i tot crear les vostres pròpies mones. Més informació i reserves, aquí.

Dia Mundial del Teatre

Diferents teatres i espais de la ciutat 

El 27 de març és el Dia Mundial del Teatre i, coincidint amb la Setmana Santa, a Barcelona hi ha diverses activitats i espectacles que ho recorden. Un exemple: a La Puntual (carrer de l’Allada-Vermell, 15) obren les portes del petit espai per ensenyar des de dins com fan els espectacles. I del 30 de març al 8 d’abril estrenaran ‘Petjades’. Una altra activitat interessant: l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya fa per tercer any consecutiu un recorregut en Bus Turístic pels teatres de Barcelona amb un actor fent de guia. En trobareu més informació aquí.

De Flor en Flor, al Poble Espanyol

Del 29 de març al 2 d’abril, d’11 a 19 h (6 € / 20 € paquet familiar). Poble Espanyol (avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, 13, Parc de Montjuïc)

Coincidint amb la Setmana Santa i l’inici de la primavera, el Poble Espanyol es contagia d’un esperit festiu i celebra la 3a edició de De Flor en Flor, el Festival de Flors i Jardins de Barcelona, un passeig per les places i carrers d’aquest gran espai inundat de flors per uns dies. L’espectacle anirà acompanyat de tota una sèrie d’activitats familiars. En trobareu aquí el programa.

Un racó amagat: el Jardí Botànic de Montjuïc

Obert cada dia de 10 a 17 h (a partir de l’abril i fins al setembre fins a les 19 h / accés gratuït). Jardí Botànic Històric (carrer del Doctor Font i Quer, s/n, Parc de Montjuïc)

Una altra opció en família per a aquests dies de Setmana Santa és un passeig pel Jardí Botànic Històric, a Montjuïc, que amaga un dels racons més sorprenents de Barcelona. És tot un petit tresor de la jardineria barcelonina que s’amaga dins de dos clots procedents d’antigues pedreres al sector de la Foixarda de Montjuïc, darrere del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Activitats paral·leles a l’exposició “Disney. L’art d’explicar històries”

Del 23 de març al 24 de juny, de 10 a 20 h (4 €). CaixaForum (avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8, Sants-Montjuïc)

En el marc de l’exposició “Disney. L’Art d’explicar històries”, es fan diverses activitats com la que duu per títol Hi havia una vegada… . És un espai dins de la mostra en el qual es convida els participants a explorar de manera lliure i creativa algun dels aspectes que més hagi cridat l’atenció, algun dels personatges o contes que més agradin. A partir de cinc anys. Accés gratuït amb l’entrada de l’exposició. Aquí en trobareu més informació i podreu reservar.

Un “room escape” al CosmoCaixa?

Del 25 de març al 2 d’abril (en diversos horaris. 8 € / 50 % si sou de CaixaBank). CosmoCaixa (carrer d’Isaac Newton, 26, Sarrià – Sant Gervasi) 

Doncs sí, un joc d’escapada en viu també al CosmoCaixa. Els participants (a partir de 14 anys), amb l‘Escape Science, hauran de seguir la MIA, una robot d’intel·ligència artificial avançada que s’ha escapat de l’empresa on l’han fabricat, ha descobert una informació que pot salvar la humanitat i s’amaga al CosmoCaixa. L’ajudareu? També hi ha un joc d’escapada per a nens a partir de sis anys. Es diu El Somni de Fibonacci. Trobareu la programació especial de Pasqua al CosmoCaixa aquí.

Visita a la Casa Vicens

Cada dia de 10 a 20 h (16 € entrada general, gratuït fins als 14 anys / preus especials durant la Setmana Santa). Casa Vicens (carrer de les Carolines, 20-26, Gràcia)

La Casa Vicens, un dels edificis de Gaudí més desconeguts, es va construir entre el 1883 i el 1885 quan tenia 31 anys. Va ser la primera residència privada que va projectar. L’edifici va obrir portes a la tardor, ja que fins al 2014 va ser una residència privada. La construcció està catalogada com a Patrimoni Mundial per la Unesco. Per Setmana Santa s’aplica un 20 % de descompte comprant l’entrada per internet.

L’Skating, com sempre

Obert cada dia, de 10.30 a 14 h i de 16.30 a 20.30 h, dissabtes fins a les 21 h (15 €). Skating Club (carrer de Roger de Flor, 168, l’Eixample) 

La pista de gel Skating Club, al mateix centre de la ciutat, funciona cada dia de l’any des del 1974. És una opció clàssica per a aquests dies de Setmana Santa.

Barcelona Bosc Urbà

Horaris especials de Setmana Santa: del 24 de març al 2 d’abril, de 10 a 15 h (d’11 a 24 € segons els circuit). Barcelona Bosc Urbà (Parc del Fòrum, s/n)

Tirolines, xarxes, lianes, salts de pont, ponts i troncs són algunes de les més de 50 atraccions que t’ofereix el Bosc Urbà, al Fòrum. Hi ha diferents circuits per a cada edat.