L'atur a Barcelona té una tendència a la baixa. Des del maig de 2013, la xifra de desocupats s'ha reduït cada mes. Des del Consell Econòmic i Social són optimistes i creuen que aquest any es mantindrà aquest descens continuat. ÀNGELS SANTIGOSA representant de l'Ajuntament de Barcelona "Es referma la reducció d'atur aquest primer trimestre de 2015..." Alerten, però, que la ciutat evoluciona a dues velocitats i amb diferències importants entre districtes. Nou Barris encapçala la llista amb l'índex d'atur més alt, seguit de Ciutat Vella, Sant Andreu, Sant Martí i Horta Guinardó. Per sota del 10% de població desocupada, trobem Sants-Montjuïc, Gràcia, les Corts i l'Eixample. Sarrià - Sant Gervasi presenta la taxa més baixa, que se situa al 5,25% d'atur.

De tots els aturats de Barcelona, la majoria se situen al districte de Sant Martí, seguit de Nou Barris i l’Eixample. Aquests tres districtes acumulen, segons l’informe, el 43% del total de parats. Per darrere es troben Sants-Montjuïc, Horta-Guinardó,  Sant Andreu, Ciutat Vella, Gràcia, les Corts i Sarrià-Sant Gervasi. Aquesta és la distribució del total d’aturats, sense tenir en compte la població de cada districte. En canvi, si mirem els barris amb més percentatge d’aturats destaca que set dels 10 que més atur concentren es troben al districte Nou Barris.

La mitjana de desocupats a Barcelona se situa en el 9,4%, gairebé un punt per sota de 2013.  Una tendència a la baixa que el Consell Econòmic i Social creu que es consolidarà aquest 2015. S’assegura també que el gran repte enguany és aconseguir l’estabilitat en ocupació perquè, malgrat augmentar els contractes signats, el 80% encara són temporals. La institució es mostra sobretot preocupada per dos col·lectius: els joves de menys de 25 anys i els homes de més de 50%, els quals tenen molts problemes per inserir-se al mercat laboral.