Ordinador portàtil
Foto: Microsoft

Microsoft ha escollit Barcelona per ubicar un “hub” d’R+D centrat en “models d’intel·ligència artificial per millorar l’experiència de l’usuari”. Serà un dels vuit centres d’investigació a escala mundial que formen part de la divisió WebXT de Microsoft, àrea que presideix Mikhail Parakhin i que té 5.000 treballadors. Aquest “hub” estarà liderat per l’equip de Jordi Ribas, vicepresident corporatiu de Microsoft Corporation als Estats Units, i pretén atreure talent d’arreu d’Europa

La primera fase d’inversió d’aquest projecte és el procés de selecció que s’està fent actualment per contractar una trentena d’enginyers de “software” i científics de dades. Es tracta de llocs de treball especialitzats en àrees avançades d’enginyeria de programari, que inclou intel·ligència artificial, aprenentatge automàtic i aprenentatge profund. Des del gegant tecnològic asseguren que aquestes ofertes de treball poden superar el centenar en un futur.

Ada Colau: “Barcelona es recupera bé”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assenyalat que l’elecció de Barcelona per part del gegant tecnològic “confirma que som una ciutat puntera en el sector de la innovació i les noves tecnologies i un pol d’atracció en aquest àmbit”, segons explica Microsoft en un comunicat. Per Colau, “en aquesta recta final de la pandèmia és també una demostració que Barcelona es recupera bé”.

D’altra banda, el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat, Jordi Puigneró, “el ‘hub’ de I+D de Microsoft reforça l’ecosistema impulsat per l’Estratègia d’Intel·ligència Artificial de Catalunya”.

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, també ha assenyalat que el “hub” de Microsoft “és una prova del potencial d’Espanya i de Catalunya” i ha celebrat l’aposta de la multinacional fundada per Bill Gates.