Un grup de veïns del Poblenou s’ha organitzat per posar en marxa un nou supermercat cooperatiu anomenat Pebre Roig. L’objectiu és oferir una opció de consum ecològic ràpida i a preus populars. Aprofiten la festa major del barri per donar a conèixer la iniciativa amb activitats com, per exemple, una ruta per les cooperatives històriques de la zona. Volen captar nous socis fins a arribar a un centenar i poder obrir un local propi.

Acostar el cooperativisme a més veïns

La idea del nou supermercat cooperatiu Pebre Roig va sorgir durant el confinament. El grup de veïns que la impulsa vol recollir la tradició cooperativista del barri i, segons expliquen, oferir una opció de consum responsable més ràpida i econòmica.

L’objectiu és que el consum cooperatiu pugui arribar a més veïns, que sigui més assequible i impliqui menys temps i aconseguir que el Poblenou torni a ser un barri cooperatiu”
Albert València, supermercat cooperatiu Pebre Roig

Una ruta per les cooperatives del Poblenou

Per presentar el projecte de nou supermercat cooperatiu, s’organitzen activitats com la projecció d’un documental o una ruta històrica per les cooperatives de la zona. Una trentena de veïns han participat en el recorregut, que ha servit per reivindicar el passat cooperatiu del Poblenou. Han repassat exemples emblemàtics com el de l’Econòmica o la Flor de Maig, fundada l’any 1890, i que, amb més de 1.500 socis, va ser una de les cooperatives més importants de Barcelona.