Turisme de Barcelona i la patronal de les petites i mitjanes empreses, PIMEC, coincideixen a lamentar la pèrdua d’oportunitats que consideren que provoca l’aturada en la inversió a l’Aeroport de Barcelona-el Prat. El president de Turisme de Barcelona, Eduard Torres, considera que els vols que no puguin operar a Barcelona per manca de capacitat aniran a altres ciutats: “Volem que aquests vols ignorin la nostra ciutat i vagin a Roma, Amsterdam o Madrid?”, s’ha preguntat.

Per Torres, la paralització de la inversió és una “mala notícia” perquè considera que la ciutat perd competitivitat en sectors clau, com el biomèdic, però també apunta que es perd l’oportunitat d’atreure més turisme de qualitat: “Barcelona perdrà atractiu i aquesta era una manera d’afegir valor a la ciutat“, ha apuntat.

Entrevista a Eduard Torres, president de Turisme de Barcelona

ENTREVISTA COMPLETA

El president de Turisme de Barcelona s’ha mostrat conscient de la qüestió mediambiental i considera que les administracions “han de trobar un punt intermedi per no prendre una decisió que ens perjudiqui, alhora que cal ser sensibles a les demandes de sostenibilitat”. També en aquest sentit s’ha expressat el president de PIMEC, Antoni Cañete, que considera que el debat sobre l’ampliació no ha de contraposar les dues visions: “Aquesta no és una confrontació entre medi ambient o sector econòmic”.

“No pot ser que les minories acabin condicionant un element estratègic”

Cañete ha demanat responsabilitat a la Generalitat i a l’Estat perquè Catalunya pugui tenir un “hub” i creu que no es pot supeditar la decisió a sectors minoritaris: “No pot ser que les minories acabin condicionant un element estratègic com aquesta instal·lació”. El representant de les petites i mitjanes empreses considera que la picabaralla política “és difícil d’explicar i d’entendre” i creu que cal fiar el futur de l’aeroport al “diàleg i consens”.

Entrevista a Antoni Cañete, president de PIMEC

ENTREVISTA COMPLETA