aeroport prat t1 torre control
Foto: Edu Bayer

(ACN) El Gremi d’Hotels de Barcelona ha exigit “responsabilitat” als governs català i espanyol per recuperar l’acord per ampliar l’aeroport del Prat, que preveia una inversió de 1.700 milions d’euros. En un comunicat, el president del Gremi, Jordi Clos, ha rebutjat la decisió de l’Estat de suspendre la inversió i ha avisat que Catalunya no es pot “permetre aquesta frivolitat“.

Segons Clos, si no es recupera el projecte, les administracions “hauran de tenir clar que seran responsables de perjudicar el futur social, laboral i econòmic” de Catalunya. El Gremi defensa l’ampliació de l’aeroport com a element competitiu per a Barcelona i per atreure “actius de valor”.

El Gremi destaca “els factors qualitatius” que aportaria l’ampliació de l’aeroport, especialment per “altres regions del món que pugnen amb Catalunya i Barcelona per l’atracció d’actius de valor que depenen del fet de disposar d’un ‘hub’ aeroportuari que garanteixi una connectivitat internacional de primer ordre”.

Aena enterra l’ampliació del Prat els propers cinc anys

El comunicat del Gremi d’Hotels arriba el mateix dia que Aena ha donat per enterrat el projecte d’ampliació de l’aeroport els propers cinc anys. Maurici Lucena, president de l’ens, sosté que no es pot tirar endavant amb la inversió prevista sense la “convicció” de la Generalitat.

De la seva banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha acusat Aena i el Govern espanyol d’està duent a terme “una operació de xantatge” per pressionar l’executiu català. Creu que amb aquesta “maniobra de pressió” pretenen que Catalunya accepti sense esmenes el projecte. “I això no ho acceptarem“, ha sentenciat Aragonès.