És una de les fruites més buscades avui al mercat. El raïm per la nit de Cap d'Any anava per sota dels 4 euros el quilo al de la Barceloneta, un preu similar al dels darrers dies, una oportunitat per als que deixen la compra per a última hora. "Porque me gusta cojerlas el último día, que estan más frescas". "Avui faltava el raïm, i la carn per fer els canelons." D'una parada a l'altra al mateix mercat, poca variació de preu. "No és un gra massa gros però és el que té més 'aguant'. Aquest raïm surt pràcticament perfecte." En aquest altre mercat de la Vila de Gràcia, el raïm també era l'estrella. Tothom el busca al seu estil. "El gra és més gruixudet i així no estem tanta estona... eh?" Més enllà de les fruiteries, les peixateries també treien fum aquest matí. Als menús de la nit de Cap d'Any hi predomina el peix però sobretot el marisc amb propostes de tota mena. "Unes cuetes de rap al forn, unes tallarines..." "Avui la gent vol closca, cloïsses, navalles, ostres...." I amb preus que, segons els peixaters, s'han mantingut inalterables. "Si los han subido hoy no lo sé. Habéis subido los musclos o van como siempre? Van igual. En mi casa hacemos los musclos". Menys activitat hi havia avui a les parades de carn i aviram, tot i que, en el fons, ja en són força conscients. "Per Nadal, carn, per Cap d'any, peix, i per reis, ni carn ni peix, joguines i canalla". Tot plegat, molt repartit.

El raïm, sens dubte, ha estat el producte més buscat aquest matí als mercats. En moltes parades, el seu preu es quedava per sota dels quatre euros el quilo. La diferència d’una fruiteria a l’altra era de pocs cèntims. El peix i el marisc també són ingredients protagonistes del sopar de la nit de Cap d’Any. A les peixeteries, els preus s’han mantingut durant els dies de festes. Altres parades, com les de carn i aviram, s’han resignat, ja que els menús tradicionals per al canvi d’any no els afavoreixen.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a