Per segon any consecutiu, Barcelona donarà la benvinguda al nou any davant la Font Màgica de Montjuïc amb un espectacle dirigit per La Fura dels Baus que, en la seva primera edició, va atreure unes 70.000 persones. Enguany l’objectiu és superar aquesta xifra, no només amb els turistes que visiten la ciutat sinó també amb tots els barcelonins que decideixin entrar junts al 2015.

Aquest dilluns es donaran a conèixer els detalls de l’espectacle d’aquest any. Serà similar al de l’any passat, però el director artístic de La Fura, Carles Pedrissa, ja ha avançat que “hi haurà sorpreses”, com ara la commemoració dels 700 anys de la mort de Ramon Llull i de l’Any Internacional de la Llum.

La música començarà ja a les 21 hores del 31 de desembre, tot i que l’espectacle en si dura 45 minuts i arrencarà a les 23.30 h. Els primers a sortir seran els castellers, que faran un recorregut amb torxes per l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Un cop arribin a l’escenari, s’il·luminaran les Fonts de Montjuïc i el campaner farà un primer compte enrere. Llavors els Castellers de Sants, que també van actuar-hi l’any passat, faran un castell a sobre de l’escenari. Després apareixerà l’Ésser del Mil·lenni i els castellers s’enfilaran pel cos de l’estructura. El moment culminant, però, seran les campanades. Primer els quarts, amb un homenatge a l’òpera ‘Parsifal’, de Wagner, que inclou volcans de foc i una gran explosió darrere la Font Màgica. Després, les 12 campanades, acompanyades de focs artificials. Un cop estrenat el 2015, l’Ésser del Mil·lenni donarà la benvinguda al nou any fent una volta de 360 graus.