L’intendent de la Guàrdia Urbana Joan Miquel Aguilar ha expressat que l’objectiu del dispositiu és “garantir la seguretat, la convivència i la mobilitat” durant la celebració, i ha explicat que el cos municipal i la policia catalana s’han dividit les tasques segons els espais que ocuparà la celebració. El dispositiu de la nit de Cap d’Any se centrarà també en altres punts de la ciutat on tradicionalment s’hi aplega gent tot i que no s’hi faci cap celebració concreta, com la plaça de Catalunya o la Torre Agbar.

Un dels aspectes en què més s’incidirà és en els controls d’entrada per evitar que s’accedeixi a l’avinguda de la Reina Maria Cristina amb envasos de vidre. Tot i que la Guàrdia Urbana desaconsella portar ampolles de vidre, aquells que finalment en portin podran bescanviar les ampolles per gots de plàstic a l’entrada. La neteja es reforçarà amb 61 operaris destinats a l’espectacle i es completarà amb la instal·lació de més d’un centenar de papereres de cartró i 20 contenidors de recollida selectiva.

Tant l’Ajuntament com Barcelona Turisme i la Guàrdia Urbana han insistit a recomanar que tothom qui vulgui assistir a la celebració de la nit de Cap d’Any s’hi traslladi en transport públic, que reforçarà el servei a les línies que passen a prop de la plaça d’Espanya. A partir de les 20 h començaran els talls de trànsit a la zona i a les 21 h es donarà inici a la música i els espectacles de les Fonts de Montjuïc per amenitzar l’espera dels més impacients. L’espectacle de La Fura dels Baus començarà a les 23.30 h i s’acabarà vuit minuts després de la mitjanit.