"La unitat suma, ens fa més forts i ens permet avançar de manera més sòlida. La unitat és el que més tem l'Estat. L'Estat ens vol dividits, cadascú peLseu compte. Sap que així som més dèbils i més vulnerables. N'hauríem de ser ben conscients, prendre'n bona nota i actuar en conseqüència. En aquestes properes setmanes caldrà prendre noves decisions complicades i no exemptes de risc. És la meva responsabilitat com a President: no defugir les decisions, per difícils que puguin ser." "Malament quan un Estat decideix querellar-se per la via penal contra aquelles i aquells que faciliten la participació i donen la veu i el vot a la ciutadania. Vol dir que alguna cosa falla, i no pas menor." "Hi ha el ferm compromís de fer les coses millor; de combatre les irregularitats i les males pràctiques quan hi siguin; d'exigir responsabilitats quan algun governant o servidor públic les cometi" "No podem donar la crisi per superada. L'estem superant, li estem donant la volta amb l'esforç i l'energia de molts. Però queda camí per recórrer, i per tant no es pot baixar la guàrdia ni un sol mil·límetre. no podem donar la crisi per superada. L'estem superant, li estem donant la volta amb l'esforç i l'energia de molts. Però queda camí per recórrer, i per tant no es pot baixar la guàrdia ni un sol mil·límetre."

Artur Mas ha fet una crida a la unitat en el moment “decisiu i transcendent” que viu Catalunya. Mas considera que la unitat dóna força “com es va demostrar el 9 de novembre” i que aquest és el fet que més es tem a l’Estat. Creu que la seva voluntat és que els catalans vagin dividits i pel seu compte perquè així són més dèbils. “N’hauríem de ser ben conscients, prendre’n bona nota i actuar en conseqüència”, ha dit.

Eleccions, “quan arribi el moment”

El cap de l’executiu ha fet notar que en les properes setmanes “caldrà prendre decisions complicades i no exemptes de risc” i ha posat d’exemple els obstacles “externs i interns” que es van superar per tirar endavant el procés del 9-N. Mas s’ha mostrat disposat a assumir personalment “les decisions que cregui més adequades” en els propers passos com a país.

Pel que fa a les eleccions, ha transmès als ciutadans que “seran només els vostres vots, quan arribi el moment, els que configurin els escenaris de futur que han de seguir guiant les regnes d’aquest país”.

“Mai no havíem arribat tan lluny”

Artur Mas ha qualificat el 2014 com un any de canvis importants, ja que per primer cop en tres segles els catalans que ho van voler van poder votar a favor del futur polític del país, fins i tot de la llibertat política de Catalunya. “Mai no havíem arribat tan lluny”, ha reblat.

Pel que fa al 9-N, ha recordat que “malgrat la prohibició i tota la maquinària de l’Estat en contra” gairebé 2.350.000 persones van fer “un exercici d’autoafirmació, de respecte, de democràcia i de lliure opinió en llibertat”. Ha reclamat que la jornada condueixi al diàleg i a la negociació en lloc de querelles judicials: “Malament quan un estat decideix querellar-se per la via penal contra aquelles i aquells que faciliten la participació i donen la veu i el vot a la ciutadania; vol dir que alguna cosa falla.