PERE CHIAS, president del Gremi de Restauració de Barcelona "Amb l'èxit que té amb l'any passat 70.000 persones allà a Montjuïc, més tot el que suposa amb televisions... aquest any creixerà segur. Ho coneixen més persones, molts restaurants que han rebut reserves pel sopar de la nit de Cap d'Any, estant demanant avançar els sopars perquè volen desplaçar-se cap allà, molt són turistes que volen veure l'espectacle. Ha estat un encert la festa de la nit de Cap d'Any. El sector se l'ha jugat fort amb la festa de la nit de Cap d'Any a la ciutat i veiem que s'estan fent propostes interessantíssimes. Hi ha més reserves que l'any passat. Els criteris de la guia Michelin són molt misteriosos, són molt tancats i et sorprenen amb aquestes decisions. T'ho pots esperar tot com alguna sorpresa i tot, com algun restaurant que l'hem tingut molt a prop i no hem sabut reconèixer i ells sí. Jo crec que aquest any no han sigut justos amb la nostra oferta."

Pere Chias ha afirmat que enguany el sector de la restauració “s’està recuperant” dels mals moments viscuts amb la crisi. Per tancar el 2014, hi ha més reserves per sopar als restaurants que no pas l’any passat i els establiments estan fent “propostes interessants” per captar clients, locals i turistes. Chias celebra que l’Ajuntament hagi decidit repetir l’espectacle de les campanades de la nit de Cap d’Any perquè és un “èxit”, i s’ha mostrat convençut que creixeran més els visitants que s’acostin a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, a Montjuïc. Hi ha una “oferta assumible per a la població”, ha afegit, amb menús que van dels 50 o 60 euros fins als 300 i 400 €.

“No han sigut justos amb l’oferta de la ciutat”

El president del gremi s’ha mostrat decebut amb l’atorgament de les estrelles Michelin, que enguany han tingut poc reconeixement amb els restaurants barcelonins. Aquest 2014 només el restaurant Pakta, del Poble-sec, va rebre la prestigiosa estrella. “No han sigut justos amb l’oferta de la ciutat”, ha sentenciat Chias. Segons ell, l’oferta gastronòmica de Barcelona no la té “quasi cap ciutat del món”.