mercat estrella

L’Institut de Mercats de Barcelona ja ha fet el primer pas per començar la remodelació integral del Mercat de l’Estrella: licitar lestudi geotècnic per tirar endavant el projecte. Aquest concreta que el mercat actual, que té problemes d’aluminosi, s’enderrocarà i s’aixecarà un edifici amb planta baixa, tres pisos i dues plantes soterrades.

El fet que l’estructura de l’equipament aniria a terra no havia transcendit. Des de Mercats asseguren a betevé que sempre s’ha parlat de remodelació integral, la qual cosa implicava un enderroc. Fa una setmana, al plenari de Gràcia es va fer públic el calendari previst pel trasllat del Mercat de l’Estrella, a sobre el llac dels Jardins del Baix Guinardó: passat l’estiu es començarà a construir la carpa provisional i a finals del primer trimestre del 2025 els paradistes ja s’hi podran traslladar.

El 2021 Mercats va anunciar que per problemes d’aluminosi el Mercat de l’Estrella necessitava sotmetre’s a una reforma que obligava a aturar l’activitat mentre s’hi fessin els treballs, i el 2022 es va fer pública la ubicació definitiva del mercat, una qüestió que ha aixecat polèmica amb veïns organitzats en contra, que s’han aplegat en la plataforma Salvem el Parc. Fins i tot es va considerar canviar la ubicació i tot plegat ha anat endarrerint el procés.

Habitatge damunt del mercat

La publicació del PAM (Pla d’actuació municipal) també va aportar informació que encara no es coneixia: la previsió de l’Ajuntament de fer habitatge a sobre del Mercat de l’Estrella. El mercat actual es va aixecar l’any 1957 i després de problemes de filtracions es va detectar que hi havia problemes estructurals greus que calia resoldre quan abans millor.