Feia més de 30 anys que els pescadors de Barcelona reclamaven una nova llotja i el nou edifici, que s’ha aixecat en poc més d’un any i mig, ja és una realitat. La Confraria de Pescadors ja s’ha traslladat al flamant espai, de més de 3.200 m² i les instal·lacions antigues, en funcionament des del 1961, s’han començat a demolir. El nou recinte incorpora espais perquè la ciutadania pugui seguir en directe la subhasta de peix i d’aquí a uns mesos tindrà també un restaurant de cuina mediterrània vinculat al mar.

El patró major, José Manuel Juárez, ha celebrat que després de tant de temps i esforç s’hagi aconseguit aixecar l’edifici, però ha reclamat més ajuda de les administracions: “El de la pesca és l’únic sector primari que hi ha a la ciutat i l’hem de mimar, i facilitar també el canvi generacional“.

La ciutadania podrà accedir a les instal·lacions quan acabi la Copa Amèrica

La nova llotja, que ha tingut un cost de nou milions d’euros, s’ha construït amb la previsió que la ciutadania pugui conèixer de prop la feina dels pescadors i també seguir en directe la subhasta del peix. Ho podran fer des del primer pis de l’edifici. S’hi podrà entrar a través d’una rampa exterior de 140 metres, accessible des de l’entorn de la torre del Rellotge, al moll de Pescadors.

Tota la reurbanització d’aquest espai s’allargarà prop de quatre mesos i es calcula que estarà enllestida un cop acabi la Copa Amèrica.

La transformació del Port Vell

La nova infraestructura i la remodelació també de l’espai per als pescadors és un dels grans projectes de la profunda transformació que s’està fent al Port Vell, en el marc de la celebració de la Copa Amèrica. Hi ha una vintena d’actuacions en marxa, que suposaran una inversió de 120 milions d’euros.

En aquesta zona del litoral de la ciutat s’hi concentren unes 30 empreses amb uns 7.500 treballadors. A la zona pesquera es calcula que hi treballen unes 200 persones.