El Parc de Can Batlló encara la recta final de construcció després de dos anys i mig d’obres. La nova zona verda, de 26.000 m², estarà enllestida aquest estiu i inclourà 4.000 arbres i plantes arbustives. La vegetació s’està acabant de plantar aquest dies i es regarà amb l’aigua que s’acumularà al dipòsit de recollida d’aigua freàtica que s’ha construït al subsol del parc. El dipòsit forma part de les intervencions anunciades al febrer per millorar la xarxa d’aigües freàtiques a Barcelona.

Un projecte més car

La previsió inicial era finalitzar les obres del Parc de Can Batlló al març del 2023. L’Ajuntament, però, va anunciar un endarreriment dels treballs per la troballa de restes arqueològiques i de terres contaminades la primavera del 2022 que van obligar a aturar les obres uns mesos. El cost de la primera fase del projecte ha augmentat, i ha passat dels 12,5 milions d’euros a més de 21 milions.

La segona fase, més endavant

El Parc de Can Batlló esdevindrà el nou pulmó verd de la Bordeta per la quantitat de vegetació que tindrà. En aquesta primera fase, a punt d’acabar, quedarà enllestida l’esplanada central amb vegetació més baixa i envoltada d’un bosc. A més, hi haurà un camí d’aigua, ja visible, que recorrerà tot el parc de punta a punta.

En una segona fase, encara sense data, es completarà la urbanització del parc al costat dels edificis pendents de construir i desenvolupar, com és el cas de l’Institut Escola Can Maiol, que es traslladarà els propers anys a l’edifici definitiu que es construirà al recinte de Can Batlló.