Xifres històriques

Mercabarna ha presentat els resultats econòmics referents al 2017 i ho ha fet amb dades molt positives: 34 milions d’euros en ingressos, la xifra més alta de la seva història.

Pugen les vendes en peix i marisc, un 9 %; les de fruites i hortalisses, un 6 %; les de la carn un 2 %, i el sector de la flor es manté estable.

Unes dades que es tradueixen en uns beneficis de set milions d’euros, un 11 % més que el 2016, que el gran mercat reinvertirà per millorar les instal·lacions i en la creació de nous projectes, com un centre d’aprofitament d’aliments o un mercat ecològic del qual es posarà la primera pedra a la tardor per estar llest l’any que ve.

Motius de l’increment

Les bones dades que avui ha presentat a Mercabarna Agustí Colom, que n’és el president, s’expliquen, segons ha dit, perquè més empreses hi han ampliat els negocis, d’altres s’hi han instal·lat per primer cop, també hi pot haver tingut a veure el lleuger repunt de l’economia i sobretot les noves tendències entre la població pel que fa al consum d’aliments frescos. També creixen les exportacions de productes a la resta d’Europa.