Des del 5 gener passat, els veïns de Vallbona ja tenen farmàcia al barri. Era una de les demandes històriques d’aquest barri aïllat per les autopistes i les vies del tren. En Xavier Masvidal  ha traslladat la seva farmàcia situada prop de les Glòries a Vallbona. “Les obres de Glòries ens havien tocat el negoci i vam decidir demanar un trasllat – explica Masvidal – i vam veure que Vallbona té un potencial de futur, que no hi havia cap farmàcia propera” i “finalment és el que ens va fer decidir a venir aquí. El fet que els veïns més propers puguin tenir una farmàcia.”

Pocs habitants per una llicència de farmàcia nova

Vallbona es va quedar sense farmàcia fa uns 50 anys, quan es van construir les autopistes que van separar el barri de la resta de Barcelona. L’única que hi havia va traslladar-se a l’altra banda de l’autopista, a Torre Baró. “Durant tots aquest anys, els veïns han reclamat l’apertura d’una farmàcia al barri – explica Xavier Masvidal  – però la normativa actual no els ho permetia perquè no eren prou habitants al barri per aconseguir una llicència nova.”

En Xavier Masvidal ja tenia llicència i va demanar el trasllat a la zona apostant per un mercat verge. “El que més ens ha sobtat és que la gent està molt agraïda i molt contents per tenir farmàcia. Això ens reconforta i vol dir que no ens hem equivocat.” Fins ara el veïnat no tenia cap altra opció que desplaçar-se fora del barri i anar a les farmàcies de la Meridiana o Fabra i Puig. A llarg termini, la farmàcia vol convertir-se en un centre de referència en homeopatia i productes naturals per a tot el districte.