L’any 1964, el pare del Jordi Pérez va obrir una perruqueria per a homes al carrer de Biada, 7. Amb el temps, el Jordi va decidir traslladar-se al carrer del costat i l’any 2014 va aixecar la persiana al carrer del Torrent de l’Olla, 198. El Jordi és la tercera generació de barbers de la família. Tot va començar amb el seu avi en un poble de la Manxa. Ara, ell manté l’ofici que ha après des de petit i l’adapta a les tendències.

El més important, diu, és la pinta i la tisora. També s’ha de tenir en compte l’estructura del cap, per adaptar els pentinats a cada persona. Amb els anys el Jordi ha rebut nombrosos premis i ara està prenominat a perruquer espanyol de l’any. Li fa una il·lusió especial, ja que és la primera vegada que una barberia està nominada en aquesta categoria. El Jordi Pérez explica que “normalment tots aquests premis estan dirigits a un tipus de perruqueria molt creativa, molt innovadora, aleshores que un barber, com soc jo, que ha après l’ofici escombrant i rentant caps i ensabonant barbes, pugui estar amb aquest grupet d’escollits, per mi té més mèrit”.

Les estrelles Michelin de la perruqueria

Pel Jordi és important que a La Barberia de Gràcia hi hagi un bon ambient i es pugui assessorar els clients en les últimes tendències. També crea col·leccions en què pot explorar la seva faceta més creativa i d’autor. Explica que ara hi ha un canvi de moda i “el que encara es porta és el que es ve portant des de fa molts anys, que és una mica el que queda dels hipsters, el que ve és radicalment diferent, venen els 80, cabells més llargs, cabells arrissats, melenilla, Bon Jovi”.

La Barberia de Gràcia, ja té una distinció important, ja que és l’única barberia de l’estat amb les tres estrelles de qualitat que atorga TheQhair, una categoria que podria definir-se com les estrelles Michelin del sector.