La gastronomia del Poble–sec i l’oferta cultural de Montjuïc s’han unit en la plataforma digital Menja’t Montjuïc. Es tracta d’un directori ubicat a la pàgina web menjat.cat que vol visibilitzar i vincular les propostes de bars i restaurants amb museus, sales o festivals. D’aquesta manera, en una mateixa pàgina es pot consultar la programació de la muntanya i trobar el tipus de proposta gastronòmica que més interessi a l’usuari.

Trencar la frontera entre el barri i la muntanya

Aquest projecte neix de la Marta Baldó del local Petit Montjuïc amb la participació del programa Impulsem el que fas de Barcelona Activa. La Marta imagina un directori que vol trencar fronteres entre la muntanya i el barri. “Ser nosaltres altaveu, gastronomia de la cultura i la cultura també d’una riquesa que hi ha al Poble-sec. Més que mai necessitem trobar-nos, conèixer-nos”, explica.

Una manera de conèixer totes les propostes del barri

La idea és anar sumant més iniciatives al web i ampliar la vintena de bars i restaurants que ja formen part del mapa. Per alguns locals, com la Taberna Noroeste que va obrir al febrer i després de mesos tancada, ara ha tornat a reobrir, aquesta iniciativa ha significat posar cara als companys. “Som els forans, els nous i sí que és veritat que així anem coneixent una mica el que es cou aquí al barri i és gent interessant i la veritat és que fan pinya”, diu el Javier Sanvicente de la Taberna Noroeste, que espera que el festival Grec i altres propostes de Montjuïc vagin omplint el restaurant.

Iniciatives conjuntes entre cultura i gastronomia

En el mapa de Menja’t Montjuïc se sumen a la gastronomia els equipaments culturals de la muntanya. És el cas del Museu d’Arqueologia de Catalunya que a més de participar en el web ja està pensant en iniciatives conjuntes com fer bosses de menjar per endur-se amb un codi QR amb entrades per visitar el MAC. El director del museu, Jusèp Boya, valora formar part del Poble-sec: “La vida del barri, l’activitat del barri ens importa moltíssim, volem estar al costat de totes les iniciatives que hi hagi al barri”.

Els responsables de Menja’t Montjuïc asseguren que la reobertura de bars i restaurants i la tornada de l’activitat cultural a Montjuïc són un bon preludi per a aquesta unió. En definitiva, creuen que s’han de potenciar els dos elements característics del Poble-sec.