Protesta de transportistes portuaris

Els transportistes portuaris, responsables de moure els contenidors al port de Barcelona, s’han manifestat aquest dijous pel centre de la ciutat contra el preu dels carburants, en una protesta paral·lela a la marxa a peu que altres transportistes estan fent a la ronda del Litoral. Convocats per Sintraport i amb el suport d’altres entitats, uns 300 camioners han reclamat mesures per pal·liar les pèrdues que asseguren que tenen a conseqüència del preu del gasoil. També s’han sumat a la protesta transportistes d’altres sectors.

La marxa ha arrencat a les 10 del matí del moll de les Drassanes i ha avançat pel centre de la ciutat. Cap a les 11 h han tallat la via Laietana en tots dos sentits de la marxa i no ha estat fins al migdia que han arribat davant la seu de la Delegació del Govern espanyol a Catalunya. La Guàrdia Urbana ha anat fent desviaments al pas de la manifestació, segons ha informat a través de Twitter.

Volen reunir-se amb la Delegació del Govern

Davant la delegació, els concentrats han tallat el trànsit a la cruïlla entre Roger de Llúria i Mallorca. Reclamen concrecions per ajudar el sector i volen reunir-se amb representants de la delegació. Tot i això, asseguren que la delegada del Govern no els ha volgut rebre.

Després de l’anunci del Govern espanyol d’invertir 500 milions d’euros per ajudar el sector i la possibilitat de limitar el preu dels carburants, aquest dijous al migdia, el Govern es reuneix amb representants dels transportistes per trobar una solució a l’escalada de preus.

Protesta de transportistes portuaris

Aquest dijous és l’onzè dia de vaga de transportistes i l’aturada ja està tenint impacte en les empreses, que tenen dificultats per rebre matèries primeres i per fer arribar els seus productes als supermercats, bars i restaurants. Companyies del sector alimentari com Danone, Heineken i Mahou San Miguel han reconegut que tenen dificultats i, en alguns casos, no descarten aturar temporalment l’activitat.