solidaritat sant jordi 2022

La vaga de transportistes ha paralitzat la producció de moltes indústries. Les aturades van començar el 14 de març i durant dies s’hi van adherir més patronals per reclamar una baixa del preu del combustible. Davant d’aquesta situació de paralització del transport de mercaderies i l’encariment global de preus, floristes i llibreters s’enfronten al Sant Jordi 2022 amb incertesa, si bé ara els camioners han anunciat una suspensió temporal de l’aturada.

A continuació et detallem quines afectacions pot tenir, ara per ara, la vaga de transportistes del març en el Sant Jordi 2022.

Floristes, pendents de la vaga de transportistes

El president del Gremi de Floristes, Joan Guillén, explica que les afectacions inicials de la vaga de transportistes de moment han estat superables, però el sector mira Sant Jordi amb incertesa. Guillén assegura que els complements de les flors, com ara les estructures de fusta, les teles o la ràfia, han arribat amb retard i s’han encarit entre un 15 i un 20 %.

Segons el president del Gremi de Floristes, si la producció de flors es manté als països exportadors i arriba bé a les floristeries de Catalunya, l’increment de preus serà entre un 5 i un 10 % respecte a anys anteriors.

Els llibreters, amb l’esperança de rebre les comandes a temps

El Gremi de Llibreters explica que, de moment, la vaga de transportistes del març no ha provocat cap problema de distribució i disposen de tot l’assortiment de llibres. A la llibreria Altaïr ja reben comandes de Sant Jordi. Des del departament comercial expliquen que “tenen fe” d’arribar al dia del llibre amb tot l’estoc previst i asseguren que, per ara, només un dels distribuïdors els ha comunicat que les entregues experimentaran retards per la vaga de transportistes.

El que sí que notaran segur els compradors és un augment del preu dels llibres derivat de l’encariment del paper. Segons explica la llibreria Altaïr, els llibres seran entre un 7 i un 10 % més cars.