És el rei indiscutible a les botigues d'electrodomèstics. El ventilador surt bé de preu, podem aconseguir-ne un a partir dels 20 euros i no necessita una instal·lació prèvia com els aires condicionats. Segons els experts, malgrat que no es tracta de l'opció més estètica, el ventilador de peu és el que dóna millors resultats. Ara fa uns dies, en Víctor vigila de prop l'estoc del seu magatzem. Segons comenta, les vendes s'han disparat en més d'un 400 per cent. Si volem espantar la calor de manera definitiva a la llarga i segons els experts, no tindrem altra opció que instal·lar un aire condicionat. Ara les marques japoneses han baixat de preu per la crisi i amb la instal·lació inclosa, que acostuma a ser d'uns 200 euros, podem aconseguir una bona solució frigorífica, per uns 700 euros. L'opció "low cost" també existeix i per 500 euros ja podem gaudir d'un ambient ben climatitzat. Ara amb les rebaixes passen més desapercebuts, però molta gent es guareix de les pitjors hores de la calor, acompanyats de l'aire condicionat d'aquest centre comercial. Un lloc també molt freqüentat pels avis i evidentment pels néts.

No falla, arriba la primera onada de calor i les botigues d’electrodomèstics comencen a esgotar els estocs. Segons els experts, ara amb la crisi, la preferència per refrescar-se és clara i el ventilador guanya per golejada. N’hi ha de molts tipus i preus. El més efectiu és el de peu i en podem trobar a partir dels 20 euros. Per estètica, guanyen els ventiladors de torre, si bé tenen més dificultats per airejar les habitacions d’una casa són més discrets. Els de terra i els clàssics de tauleta també tenen els seus seguidors.

L’opció de l’aire condicionat comença a perdre força; la crisi hi obliga. Segons els venedors, dels pressupostos que demanen els clients, només un 50% acaben comprant l’aparell. Diuen els experts que amb un aparell de 3.000 frigories ja ens dóna per refredar un menjador d’uns 15 metres quadrats. Hem vist preus a partir dels 300 euros fins als 1.200. Una bona opció ens pot sortir per uns 500 euros, als quals cal sumar el preu de la instal·lació, si no sorgeix cap problema. Per uns 200 euros més, l’aire condicionat pot començar a funcionar.

Quedar-se a casa no sempre és la millor opció, especialment amb els menuts, per això no és estrany aquests dies trobar-se pares i avis amb la canalla passejant pels centres comercials, que acostumen a disposar d’un bon aire condicionat.