El sector de la gran distribució confia que la campanya de rebaixes d’aquest estiu estigui en la línia de la recuperació del consum que ja s’ha percebut durant els darrers mesos. A més, les altes temperatures d’aquests dies podrien ser un factor que afavoreixi les compres al comerç tèxtil. En aquest sector en concret esperen elevar les vendes entorn d’un 4%, segons l’Associació de Comerç Tèxtil i Complements (Acotex). La despesa mitjana per persona serà d’uns 140 euros i els comerciants adverteixen que, com que la temporada ha estat bona, no hi ha gaire estoc i cal afanyar-se si es vol trobar el que es busca. Malgrat això, la primera tarda de rebaixes ha estat més fluixa del que s’esperava.

Els comerciants subratllen que en aquest període de rebaixes els consumidors podran trobar descomptes inicials que oscil·laran des del 30% fins al 50%. El proper cap de setmana s’espera que hi hagi molta afluència de compradors. De fet, el proper diumenge 5 de juliol és jornada de comerços oberts a la ciutat.

Els comerços dedicats als productes tèxtils, calçat, cosmètica i perfumeria s’espera que siguin els que més vendran durant tot el període de rebaixes. Les botigues d’electrodomèstics i mobles registren dades positives des de principi d’any. No es descarta, doncs, que també tinguin un augment destacat de vendes.

Respecte a l’ocupació, es preveu que durant tot el període hi haurà 116.000 nous contractats a tot l’estat. Aquesta dada suposa un 4% més que l’any passat.

El president de la patronal, Eduardo Zamácola, ha subratllat la importància de les rebaixes d’estiu per a les vendes del sector: “En aquest període obtindrem el 20% del total de les vendes anuals, que junt amb el 25% que suposen les rebaixes d’hivern i el 15% dels ‘outlets’, podem afirmar que més de la meitat de les vendes de l’any es realitzen amb grans descomptes, a banda de les petites promocions puntuals”.

Les segones rebaixes, amb descomptes del fins al 70%, poden acabar d’animar les compres.