Es preveu que la jornada més calorosa de l’onada de calor que ens afecta arribarà entre dimarts, 30 de juny, i dimecres, 1 de juliol. Les temperatures es mouran entre els 25ºC, a la nit, i els 31ºC, durant les hores centrals del dia. La calor es mantindrà per la banda alta dels termòmetres tota aquesta setmana i part de la que ve, segons els mapes del temps, però amb valors màxims propers als 29ºC.

A Barcelona la marinada suavitzarà lleugerament la sensació de calor asfixiant, ja que com més ens allunyem del mar la calor serà més alta. De fet, el Barcelonès,el Maresme i el Garraf són les úniques comarques de la província de Barcelona que no estan afectades per la situació de perill de calor que ha emès el Servei Meteorològic de Catalunya. Malgrat això, és molt recomanable que els barcelonins prenguin algunes precaucions.

Beure molts líquids per mantenir-se hidratat és important, així com posar-se crema solar. S’espera que l’índex ultraviolat es mantingui molt alt a les hores centrals dels propers dies, amb valors propers al 9. Per sobre de 10 es considera extrem. És per aquest motiu que els experts aconsellen cremes protectores de factor elevat, de 50 o més.

El mar és un lloc habitual on anar a refrescar-se. Durant els propers dies es pronostica que l’estat del mar sigui tranquil i que no es superi el mig metre d’altura màxima.

Collserola i els parcs de la ciutat també són llocs de molta afluència en dies de calor. Segons les previsions del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi, el risc d’incendi serà entre moderat i alt a la part nord de la ciutat.