Prestatges i penjadors plens i, de moment, pocs clients durant les primeres hores de la campanya. MAICA GARCÍA, dependenta de Scala Dei "Esperamos que sean fuertes pero a partir de la tarde, por la mañana siempre está relajada la cosa." El magatzem d'aquesta botiga està a vessar i no és lúnica. Moltes botigues han obert avui amb gairebé un 60% del gènere sense vendre. ROBERT LLORACH, soci de la botiga Thot "Al no vendre durant tota la temporada d'estiu tenim estoc amb producte molt interessant. Hem fet uns descomptes importants intentant animar a la gent però sempre és una incògnita." Molts comerciants han decidit començar fort, amb descomptes fins i tot superiors al 50% per compensar la caiguda de les vendes. MIQUEL ÀNGEL FRAILE, president de la Confederació de Comerç de Catalunya "Hem tingut uns mesos que el clima social, econòmic i meteorològic no ens ha ajudat. Estem convençuts que els client despertarà i vindrà a comprar. Creiem que podríem arribar als 700 milions d'euros, l'any passat van ser 800." Una previsió que suposa un 10% menys de caixa. MÓNICA NADAL "Jo he sortit amb uns calers de casa i d'aquí no em passo i si no arribem no arribem i si en sobra en sobra." CARMEN DELGADO "Hem estat mirant una mica m'he comprat uns pantalons. 13 euros." NEUS RIBA "Jo m'he comprat uns pantalos i una samarreta, 25 i el meu pressupost era uns 50-30." "Segons la Confederació de Comerciants, els catalans gastaran de mitjana, aquesta campanya, entre 160 i 170 euros.

Segons ha explicat el secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), Miquel Àngel Fraile, moltes botigues tenen ara mateix el 60% del gènere sense vendre, de manera que els compradors podran trobar una gran varietat de productes i talles amb grans rebaixes. Els descomptes mitjans d’aquest any oscil·laran entre el 20 i el 70%, encara que la majoria dels articles s’han posat a la venda a meitat de preu.

Tot i l’optimisme amb el qual els comerciants inicien la campanya, la CCC considera que els establiments facturaran durant les rebaixes, que acabaran el 31 d’agost, uns 700 milions d’euros, aproximadament un 10% menys que l’any anterior. L’entitat calcula que la despesa mitjana en rebaixes es reduirà aquest any un altre 10%, i se situarà en els 160 o 170 euros per persona, que es destinaran, principalment, a l’adquisició de roba, calçat, complements i articles per a la llar.