El 2013 ha començat amb mal peu per al sector dels terres de parquet. Malgrat que, segons Ángel Nevado, vicepresident de la Federació Espanyola de Paviment de Fusta (FEPM), els mesos de gener, febrer i març acostumen a ser els més fluixos, les xifres d’aquest any estan per sota de les de 2012. De moment, afirma Nevado, la caiguda no és gaire important i cal veure encara si el sector es recuperarà durant l’estiu, uns mesos en què, habitualment, les vendes són més elevades.

Des de la FEPM, però, alerten que hi ha moltes empreses que han hagut de tancar i asseguren que reorientar la indústria a l’exportació només en salvaria una part. Per Nevado, vendre el producte a l’estranger només és viable en el cas de les empreses distribuïdores. Per a les companyies especialitzades en la instal·lació, diu, “no té sentit si no són grans projectes”.

Per tot plegat, reclamen al Govern espanyol que implantin mesures d’estímul. Asseguren que es tracta d’un sector en el qual hi ha molt d’intrusisme i que establir mesures fiscals que rebaixin el cost de les obres ajudaria a combatre aquest fenomen. A més d’una rebaixa en l’IRPF, els responsables del sector demanen que el percentatge d’IVA que s’hi aplica s’equipari amb el que tenen les obres de reforma integral o d’eficiència energètica, que tributen un 10%.