JOAQUIM MESTRE, regidor d'ICV-EUiA "No és el que nosaltres demanàvem, s'ha quedat a mig camí, ho seguirem demanant en properes ordenances fiscals. Però insistim l'important avui és que per primera vegada les entitats bancàries a Barcelona hauran de pagar una taxa per una cosa que estan fent que és aprofitament de l'espai públic en els caixers automàtics en façana."

L’increment s’aprovarà aquest dimecres a la Comissió d’Economia de l’Ajuntament. La proposta dels ecosocialistes era que l’increment fos més elevat, amb taxes d’entre 213 i 1.068 euros. Finalment serà una mitjana: ni les tarifes que havia proposat CiU en un principi ni les d’ICV-EUiA. Les entitats bancàries pagaran un preu o un altre en funció d’on estiguin situades. Per exemple, si hi ha un caixer situat al passeig de Gràcia es pagarà la taxa més elevada, 855 euros. Fa dos mesos que l’Ajuntament va aprovar en el plenari aquesta taxa, però ara s’han modificat les tarifes a petició dels ecosocialistes.

Amb la modificació de preus Barcelona serà la ciutat que més cobrarà als bancs per tenir caixers automàtics instal·lats a les façanes dels carrers. La segueixen ciutats com Sevilla, Màlaga i Badajoz. La mesura afectarà 600 entitats de la ciutat a partir de l’1 de juliol.