Malgrat la crisi econòmica, Barcelona resisteix i avança en la direcció correcta. Aquesta és la conclusió que es desprèn de l'informe elaborat per la Cambra de Comerç. I els punts forts de la ciutat, com els negocis i la tecnologia, són els que s'han de potenciar. Barcelona se situa en sisena posició dins la llista de les millors ciutats per als negocis. Segons l'índex de competitivitat global, que té en compte aspectes com l'habilitabilitat, l'economia, el medi ambient o la inversió, Barcelona se situa en el tretzè lloc. Així com en el sector turístic la ciutat gaudeix de molt bona salut amb rècords, per exemple, al sector dels creuers, en el punt de mira hi ha convertir-la en capdavantera dels negocis. El fet que la ciutat ostenti la capitalitat del mòbil fins a 2018 n'és la clau tant per generar activitat econòmica com llocs de treball. SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "Igual que els Jocs Olímpics van ser una transformació de model de ciutat i van generar activitat, ara necessitem convertir la Mobile World Capital en generadora d'ocupació, d'activitat econòmica..." Al damunt la taula també hi ha la llosa de l'atur i la baixada d'un 10% de la facturació empresarial a l'àrea metropolitana. Segons la Cambra de Comerç, hi ha sectors de l'economia que necessiten treballadors, però aquesta mà d'obra cal requalificar-la perquè no està preparada. MIQUEL VALLS, president de la Cambra de Comerç "Aquest és el gran repte que tenim, convertir el capital humà disponible en capital humà utilitzable per a l'economia d'avui..." Barcelona també és la cinquena ciutat amb millor qualitat de vida del món, això sí, obviant el desenvolupament econòmic. A l'horitzó hi queda anivellar els dos aspectes.

L’estudi posiciona Barcelona en sisena posició dins la llista de les millors ciutats per als negocis, per davant hi ha Londres, París i Frankfurt. Segons l’índex de competitivitat global, que té en compte aspectes com l’habilitabilitat, l’economia, el medi ambient o la inversió, Barcelona se situa en el tretzè lloc. Les dades que s’han presentat aquest dimarts es publiquen a través de l’Observatori Barcelona que un cop l’any  analitza l’evolució de diversos indicadors econòmics i compara Barcelona amb altres ciutats del món.

El 2012 Barcelona ha aconseguit situar-se en la dècima posició del món en producció científica, en la dotzena pel que fa a nombre de projectes d’inversió estrangera i la tretzena en competitivitat global. Amb tot, la Cambra de Comerç que participa en l’elaboració del projecte avisa que hi ha sectors de l’economia que necessiten treballadors, però que aquesta mà d’obra cal requalificar-la perquè no està preparada. Amb l’atur a l’horitzó, Barcelona també obté la cinquena posició com a millor ciutat amb qualitat de vida del món.