Els mercats de Barcelona ja disposen d’una aplicació per a dispositius mòbils d’Apple i Android. MercatsBCN es pot descarregar gratuïtament a través de les botigues d’aplicacions o amb els codis QR que es troben als mercats.

Els ciutadans poden localitzar el mercat més proper, tant alimentari com d’altres productes (Encants, Mercat Dominical de Sant Antoni, parades de flors de la Rambla). Un cop a casa, els consumidors disposen d’una llista de receptes i consells per a la conservació d’aliments. L’aplicació també recull les activitats i tallers que es programen als mercats.

MercatsBCN també convida a descobrir els mercats de la ciutat amb un joc de preguntes a través de geolocalització. Els usuaris han de respondre a les qüestions que els proposa l’aplicació quan visiten un mercat per guanyar medalles. L’Institut Municipal de Mercats repta els jugadors a participar en un concurs fins al 8 de juny. Els tres primers participants que aconsegueixin la medalla de 18 mercats rebran un lot de productes de la botiga Avinova, del Mercat de la Boqueria.