La Salle, els col·legis d’Economistes de Catalunya, de Graduats Socials de Barcelona i d’Agents Comercials de Barcelona, la Fundació Universitària Martí l’Humà, la Unió de Treballadors Autònoms de Catalunya – CTAT, PIMEC Autònoms, Organització d’Autònoms de Catalunya – Autcat, i l’Associació General d’Autònoms-Pimes Transportistes de Catalunya, són les entitats que ha seleccionat la Generalitat per portar a terme el nou projecte pilot d’ajuda als treballadors autònoms.

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha explicat que amb aquesta iniciativa es vol “donar formació i assessorament al voltant de 600 persones que desenvolupen els seus projectes, de la mateixa manera, ha dit, que es fa amb altres iniciatives com la del programa Catalunya emprèn, pensat per a negocis i projectes emprenedors.

La nova proposta de la conselleria està pensada perquè les entitats seleccionades donin un seguit de sessions informatives, que s’impartiran durant aquest febrer, als autònoms interessats. Disposa d’un ajut públic de 550.000 euros.

S’han establert dues tipologies de programes: unes accions formatives en gestió empresarial i assessorament personalitzat als treballadors autònoms, per afavorir la consolidació de la tasca que duen a terme; i unes altres accions d’assessorament i acompanyament a treballadors autònoms en els processos de negociació, comercialització i elaboració de pressupostos.

Les sessions formatives les impartiran Funitec – La Salle, els col·legis d’Economistes de Catalunya, de Graduats Socials de Barcelona, Agents Comercials de Barcelona i la Fundació Universitària Martí l’Humà, i hi podran participar més de 280 treballadors autònoms d’entre un i cinc anys d’antiguitat.

L’assessorament i acompanyament al dia a dia dels treballadors autònoms anirà a càrrec de la Unió de Treballadors Autònoms de Catalunya – CTAT, PIMEC Autònoms, Organització d’Autònoms de Catalunya – Autcat, i l’Associació General d’Autònoms – Pimes Transportistes de Catalunya, i està pensat per a uns 280 treballadors que facin més de sis mesos que estiguin en la seva activitat.