Little Barcelona va néixer fa dos anys de la mà de tres professionals del disseny i la moda aplegats a l’empresa Los3Cerditos. A la primera edició, la del febrer de 2012 al convent dels Àngels, ja s’hi van apuntar més de 60 expositors. La segona es va disparar fins a la setantena, es va incorporar a la programació paral·lela 080 Barcelona Fashion i es va traslladar al Palau de Pedralbes. L’estiu de l’any passat, la quarta Little Barcelona va aplegar 24 marques de moda i accessoris infantils al Poble Espanyol.

En aquesta nova edició d’hivern, amb la presència de 31 marques, els organitzadors de Little Barcelona han aprofitat per recuperar l’essència de la fira i han tornat al convent dels Àngels. Los3Cerditos recorden que Little Barcelona mai no ha volgut ser una fira de masses, sinó una plataforma per als professionals de la moda infantil on marques innovadores presenten les seves creacions, peces de disseny i d’alta qualitat per vestir de la millor manera nens i nenes de 0 a 6 anys.

En un moment complicat per al sector, des de Little Barcelona diuen que aposten per gaudir d’un “ambient ple d’optimisme”, amb firmes joves dirigides per nous emprenedors plens d’idees i professionalitat. Moltes d’elles sorgeixen de Barcelona, com Beltin, que presumeix de fer productes per a bebès totalment barcelonins, des del disseny fins l’empaquetatge. També hi ha estands d’Elfie e Fate, una empresa familiar que treballa amb materials ecològics, o de Zo Mummade, que crea roba i complements per anar a la llar d’infants.

El saló, a més, ha estat escollit per Desigual per presentar-hi la seva primera col·lecció de calçat infantil. A Little Barcelona també hi trobem marques internacionals, com la francesa Brin Sauvage, que ofereix un concepte basat en l’ecologia i les fibres naturals; o la italiana Giokit, amb teixits que fomenten la creativitat: els nens poden pintar la seva pròpia roba cada vegada que ho desitgin, perquè després de passar per la rentadora a 40 graus torna a estar immaculada.

D’altres vénen de més lluny, com Little Alma, que defineixen com “una marca finlandesa amb disseny barceloní”; o els suecs Modéerska Huset, amb col·leccions fetes amb cotó orgànic. Bakker made with love provenen de Bali, on van arribar els seus dissenyadors buscant antigues tècniques artesanals que encara es mantenen al país africà.

Aquesta cinquena edició de Little Barcelona tanca la setmana de la moda a la ciutat, perquè durant els darrers dies a El Born Centre Cultural s’ha celebrat la 080 Barcelona Fashion. Però entre les dues passarel·les, la dels grans i la dels petits, no hi ha cap altre vincle que la proximitat en el calendari. La propera edició de Little Barcelona tindrà lloc al juliol, també al convent dels Àngels, i servirà per presentar les noves col·leccions de moda infantil per a la primavera-estiu de 2015.