El director de l’escola d’empresa del TecnoCampus de la UPF, Josep Maria Raya, creu que, de cara al futur, es veurà un canvi de tendència en el tipus de pisos més demandats, com a conseqüència dels efectes de la crisi del coronavirus. Així ho ha explicat en una entrevista al programa ‘Reset’, de betevé.

“A curt termini, segur que es notarà perquè el confinament el tenim molt present i el mantra de viure a prop del centre de la ciutat perdrà valor“, ha assegurat Raya. Fins ara, segons aquest expert en el mercat immobiliari “la ubicació suposava el 50 % del valor d’un pis“, mentre que ara, en canvi, creu que es valorarà més “el fet de tenir una terrassa o un balcó”.

Descomptes més grans sense balcó

De fet, Raya afirma que aquest fenomen ja s’està veient en el cas de “pisos molt similars, en una mateixa zona” en què “el descompte és més gran si no tens ni balcó ni terrassa”. En canvi, la baixada de preu és inferior “en cas de tenir una terrassa relativament petita”.

El director de l’escola d’empresa del TecnoCampus de la UPF també apunta que, després de l’experiència del confinament, els compradors valoraran més “sortir de la ciutat, anar al camp i tenir un jardí”. Per tot plegat, Raya considera que “guanyarà pes en el mercat” l’opció d’“allunyar-se de la ciutat per guanyar espai i capacitat d’aire lliure”.