Barcelona perd un altre restaurant emblemàtic. La crisi que ha suposat per la restauració la covid-19, ha obligat els propietaris de Cal Pinxo a tancar les portes. No han pogut resistir. Fundat el 1960, cinc generacions havien construït la història d’aquest establiment del carrer del Baluard, que mantenia encara la seva essència inicial, quan era un dels antics berenadors de la Barceloneta. Al barri eren famosos els seus arrossos i paelles.

La notícia la donava aquest divendres l‘Associació de Veïns de la Barceloneta a Twitter, que lamentaven la pèrdua del local. “Han estat un referent de la nostra gastronomia i productes autòctons que ens deixa. És una veritable llàstima”.

El Gremi de Restauradors demana ajudes per no perdre més restaurants emblemàtics

No han estat els únics que han lamentat aquest tancament. El director general del Gremi de Restauradors, Roger Pallarols, s’ha preguntat a Twitter quants restaurants hauran de tancar més per reaccionar. “S’està enfonsant Barcelona. S’està enfonsat Catalunya. Us és igual?” pregunta al govern de la Generalitat. Cal recordar, que la setmana passada es va anunciar també el tancament d’un altre restaurant emblemàtic, com era el Senyor Parellada del Born.

La presidenta del Grup Municipal de Ciutadans, Luz Guilarte, també ha lamentat la pèrdua de Cal Pinxo. “La manca d’ajudes i les restriccions a l’hostaleria està condemnant a molts bars i restaurants a abaixar definitivament la persiana. Calen ajudes i una baixa dels impostos per no perdre més espais emblemàtics” ha dit a Twitter.