Burón ha concretat que la competència d’habitatge a la ciutat, amb l’excepció de la promoció de pisos, es gestiona a través del Consorci de l’Habitatge en què hi són presents les dues administracions. I és en el context d’aquest organisme, ha dit, que s’haurà d’elaborar l’índex de preus. “El que dicta l’ordenament jurídic vigent i el que per altra part dicta el sentit comú -ha afirmat-, és que hem de generar a la ciutat de Barcelona un sol indicador que sigui l’indicador oficial, que el farem entre la Generalitat i nosaltres”. Per fer-lo, però, ha afegit que també hauran de treballar amb experts i operadors del mercat.

Tot i que encara s’està estudiant, Burón ha detallat que la proposta no hauria de fixar un preu per metre quadrat. Considera que s’hauria d’establir en cada cas en funció de paràmetres com al localització del pis, la mida, l’antiguitat o l’equipament.

El gerent d’Habitatge considera que actualment no hi ha “transparència ni informació de qualitat” quan es parla de preus d’arrendaments, un problema que ha atribuït al fet que “tenim centenars de dades sobre quins són els preus, tant de lloguer com de venda, i la major part de les dades són dades d’entitats que tenen interessos mercantils en la informació que estan produint”. Sobre els efectes que tindrà aquest indicador, Burón ha matisat que “en sí mateix no té la capacitat de modificar severament l’estat del mercat”, però considera que, a partir de les xifres que s’hi indiquin, les administracions podran emprendre accions, com per exemple subvencionar o penalitzar determinats contractes de lloguer.

Tant l’Ajuntament com la Generalitat ja havien anunciat que començarien a treballar en aquesta línia, tot i que no s’havia concretat com es faria això a la nostra ciutat. Des de l’Ajuntament, a més, també s’han analitzat els models de ciutats com París, Berlín, Estocolm o Nova York.

Escolta l’entrevista sencera aquí.