Els cursos es fan després que el Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea establís que els clients tenen dret a rebre l’import pagat en concepte de clàusules terra amb retroactivitat, una llei que, des del consistori remarquen que ha generat certa confusió. Pel que fa a la llei d’emergència d’habitatge es vol acompanyar les persones en risc d’exclusió per tal que tinguin tota la informació legal al seu abast.

Pel regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner, l’Ajuntament ha adoptat una “posició activa” per ajudar la ciutadania a reclamar els seus drets. Montaner ha afegit també que valoren negativament l’actitud del govern estatal, que ha qualificat de passiva. Segons Montaner, la resposta a la crisi immobiliària ha estat “totalment deficient”, i ha afegit que “en cada un dels passos que s’han anat donant la resposta estatal ha estat sempre defensar els interessos de la banca enfront dels interessos de la ciutadania”.

La formació l’han impartida l’advocat Martí Batllori i el magistrat de l’Audiència Provincial de Barcelona Jose María Fernández. Fernández ha remarcat que, amb aquest assessorament, es vol generar “informació clara, transparent i ràpida perquè qualsevol persona pugui accedir a la informació sense cost”.