El fundador de la immobiliària MK Premium, propietària del número 13 del carrer de Lancaster, al barri del Raval, assegura que han ofert a l’Ajuntament la possibilitat de vendre-li l’edifici per un preu coherent de mercat, oferta que, segons l’empresa, el consistori no ha acceptat. Ho ha explicat en una entrevista a ‘La tarda de Barcelona’, de betevé, el fundador de la immobiliària, Daniel Leiva, que, a més, ha negat que hagin comès assetjament immobiliari contra els ocupants dels pisos.

Leiva ha explicat que la seva immobiliària va comprar l’edifici el 2016 amb la intenció de rehabilitar l’edifici i els pisos i, posteriorment, tornar-lo a vendre. Assegura que a la finca “hi havia pisos pastera, punts de venda de droga i prostitució” i que els habitatges “estaven ocupats il·legalment”.

Reconeix que es va pagar els antics ocupants perquè marxessin de l’edifici però nega que hagin dut a terme tècniques d’assetjament immobiliari. Sobre l’última família veïna del número 13 de Lancaster, la de l’Ahmed, Leiva ha explicat que els van oferir un lloguer de 300 euros al mes que no està pagant i que, per això, el volen fora de l’edifici. En cas que pagués el lloguer, ha dit, no tindrien cap problema que s’hi estigués fins a l’extinció del contracte, el 2019.

La família de l’Ahmed, per contra, ja va assegurar que no van poder pagar el lloguer del pis durant un temps perquè no se’ls va informar del canvi de propietat. Asseguren que és una estratègia d’MK Premium per tenir motius per denunciar-los per impagament i, així, obligar-los a marxar del pis. De fet, es van querellar contra l’empresa per assetjament immobiliari. Asseguren que han rebut pressions, que se’ls ha ofert diners per marxar i que s’han dut a terme obres a l’edifici amb ells vivint-hi.

Sobre aquestes obres Daniel Leiva ha assegurat avui que disposaven de permís i que el que es va fer és posar portes blindades antiocupació a les portes dels habitatges. També diu que no han rebut la querella de la família de l’Ahmed i que, per tant, no els consta que hagi esta interposada.

L’oposició va instar l’Ajuntament a comprar el número 13 de Lancaster

La Comissió de Drets Socials va aprovar el mes de juny una proposta del Grup Municipal d’ERC que instava el govern municipal a comprar les finques 7, 9, 11 i 13 del carrer de Lancaster, al barri del Raval.

Tot i que el Grup Muncipal de BComú també hi va votar a favor, el regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner, va assegurar que “l’Ajuntament no pot comprar totes les finques que es troben en processos d’expulsió”. Tot i això va dir que s’estudiaria la possibilitat de comprar-les.