L’exconseller dels governs de Jordi Pujol Joaquim Molins ha mort als 72 anys. A la Generalitat, va dirigir el Departament de Comerç i Turisme entre el 1986 i el 1988 i el de Política Territorial i Obres Públiques del 1988 al 1993. A Barcelona, va ser el candidat de Convergència i Unió a les eleccions del 1999 i cap de l’oposició fins al 2001.

La coordinadora del Partit Demòcrata, Marta Pascal, ha donat a conèixer la seva mort a través de Twitter.

De seguida que s’ha conegut la notícia, han aparegut les primeres mostres de condol, principalment del món polític. És el cas de l’actual líder de l’oposició a l’Ajuntament, Xavier Trias.

A Madrid, va substituir Miquel Roca com a portaveu del grup de CiU al Congrés i va liderar la negociació pel suport del seu partit al govern del PP que va presidir José María Aznar. Després d’aquesta etapa, va passar a l’Ajuntament de Barcelona, on va acabar la carrera política.

L’activitat pública la va mantenir principalment al Gran Teatre del Liceu, on el 2013 va ser nomenat president del patronat. Va deixar el càrrec l’octubre passat per motius de salut. Les banderes de la façana de la Rambla del Gran Teatre onegen a mig pal des d’aquest dijous al matí. A més, els responsables de l’entitat han anunciat que li dedicaran totes les funcions de l’òpera ‘Il trovatore’.

El mes de maig va rebre la Creu de Sant Jordi.