L’Ajuntament ja ha incorporat mig miler de professionals a la plantilla municipal. La majoria entren a treballar al consistori per reforçar els serveis bàsics d’atenció a la ciutadania, com els serveis socials, l’educació i les polítiques de proximitat als districtes. Un dels motius que ha comportat aquesta oferta pública és la necessitat de cobrir 975 jubilacions i baixes.

El consistori preveia ampliar la plantilla a mitjans del 2017 amb fins als 400 treballadors nous i finalment ja s’hi han incorporat 500 dels 1.900 previstos fins al 2019. S’ha reforçat, amb un centenar de professionals, l’àrea de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència, una part dels quals són treballadors socials i psicòlegs que han estat internalitzats del Punts d’Informació i Atenció a les Dones (PIAD) i del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA).

Altres dels nous empleats donen suport a les Oficines d’Atenció al Ciutadà i al Pla “Barcelona Ciutat Refugi”, així com una seixantena  que s’han afegit a l’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència. A més, una setantena de treballadors amplien el grup d’inspecció d’habitatges d’ús turístic i altres incompliments de les ordenances municipals.

Part d’aquests nous treballadors públics provenen de les tres escoles bressol que l’Ajuntament ha internalitzat per gestionar-les directament, així com una desena de centres educatius nous per a infants que s’obriran properament.