El turista d'oci és el rei dels hotels a l'agost. Si durant tot l'any representa el 60 per cent dels clients, ara ocupa el forat que deixa a l'estiu el turisme de negoci. I, a més, s'hi està més dies. JAUME DONJÓ, director del Gran Hotel Havana "Les estades són una mica més llargues que les habituals que té un hotel com aquest, que és una o dues nits. Ara les estades s'incrementen, tres, quatre, cinc nits, fins i tot." Enguany, a més, en hotels com aquest, asseguren que es comencen a notar alguns efectes de la recuperació econòmica. ALICIA SERRA, directora comercial del Catalonia Plaza "Hi ha més turisme nacional. També, si prenem com a referència anys anteriors, hi ha molt turisme familiar. La gent viatja més amb els nens." Amb aquests indicadors positius, el sector confia en un lleuger increment de l'ocupació aquest mes. "L'agost de l'any passat es va tancar amb una ocupació del 86 per cent de mitjana a tota la ciutat. Aquest any, el Gremi d'Hotels fa un pronòstic un punt per sobre, preveu el 87 per cent." En aquest alberg ja fa dies que ho tenen tot complet. Aquí, l'agost porta canvis sobretot pel que fa a les nacionalitats. MIGUEL ARRIETA administrador del Hostel Kabul "Agosto es estupendo porque nos viene mucho europeo. Y también tenemos norteamericanos ahora." Els que en surten més malparats són els establiments amb clientela russa, que aquest any ha anat de baixa.

El turista d’oci és el rei dels hotels barcelonins durant l’agost. Si durant tot l’any representa el 60% dels clients, en aquestes dates d’estiu ocupa el forat que deixa el turisme de negoci.

Els hotelers asseguren que comencen a notar alguns efectes de la recuperació econòmica i les estades dels clients són més llargues. Es nota sobretot un augment del turisme familiar i nacional i això fa que tot faci preveure que enguany els hotels barcelonins superen els nivells d’ocupació de l’any passat

L’agost de 2015 es va tancar amb una ocupació del 86% de mitjana a tota la ciutat. Aquest any, el Gremi d’Hotels fa un pronòstic un punt per sobre, preveu el 87%. En molts hotels i albergs ja fa dies que ho tenen tot complet i es nota també un repunt del turisme de procedència europea i nord-americana.

No obstant, no tot són notícies positives. Enguany, els hotels que en surten més malparats són els establiments amb clientela russa, que aquest 2015 ha anat de baixa.