ANTONI FUREST, Confederació de Comerç de Catalunya "L'opinió és que això ha revifat. Hi ha eixos comercials de Barcelona on s'està incrementant moltíssim la pressió dels manters i no veiem una redundància en la pressió policial contra aquest col·lectiu, que estan delinquint."

Els comerciants denuncien que amb aquest tipus d’activitat es dóna una ” imatge lamentable de ciutat tercermundista que afavoreix les màfies del ‘top manta'”, a més que “l’explotació de persones en situació irregular és intolerable en una societat com la nostra i no pot justificar-se per raons de caràcter social”.

La Confederació adverteix que si l’Ajuntament deixa d’actuar perjudicarà no només els ciutadans sinó també el comerç, el turisme i els mateixos venedors il·legals. Els venedors se situen normalment a zones amb gran afluència turística com el Maremagnum, el passeig de Gràcia o l’entrada del Parc Güell.

No és la primera vegada que els comerciants demanen l’eradicació d’aquest tipus d’activitat. L’estiu de 2013 van engegar la campanya “Estirem la manta”, que es va instal·lar a les portes del Parc Güell per conscienciar els turistes que tant vendre com comprar productes és il·legal. Malgrat que el 2014 va baixar l’activitat entre els venedors il·legals, augmenta durant èpoques de vacances com l’estiu o el Nadal.