Sanz va apuntar aquest dissabte que la societat s’havia “precipitat” a l’hora de donar per fet que podia fer de la torre Agbar un hotel i avisava que no estava al marge de la moratòria de nous hotels.

Emin Capital afirma que va rebre de l’Ajuntament un certificat amb data del 30 de juliol i un aclariment el dia després, aquest divendres 31 de juliol. En ambdós casos se li atorgava al fons d’inversió la “potestat d’obtenir llicències per a un ús hoteler a la torre Agbar a partir del mateix dia de la recepció dels esmentats documents per un període de sis mesos”.

La societat assegura que “s’ha esperat al pronunciament positiu del consistori” per anunciar públicament la futura execució del projecte. Per aquest motiu, Emin Capital considera que són “desafortunades” les declaracions que des del consistori s’han fet acusant-los de precipitar-se a l’hora d’anunciar la conversió de la torre Agbar en un hotel. A més, afirma que presentarà un expedient tècnic a l’Ajuntament “que complirà totes les lleis” i que l’operador seleccionat per l’hotel és la cadena nord-americana Hyatt.

En el comunicat, la companyia també assegura que, tal i com havia anunciat, continuarà encesa la il·luminació de la torre.

Aquest dissabte la tinent d’alcalde d’Urbanisme va qualificar de “drecera legal” aquest certificat urbanístic aportat pels propietaris.  Tot i això, Sanz va assegurar que aquest certificat l’únic a què dóna peu és a “presentar la llicència en un termini de sis mesos”, però que la suspensió continua fins al “primer trimestre del 2016” i el model hoteler està supeditat a un “debat de tots els sectors, veïns i veïnes”.