El sector hoteler està esperançat amb l’arribada del Mobile World Congress. Des del Gremi d’Hotels de Barcelona calculen que els assistents a la fira del mòbil ocuparan al voltant de 10.000 habitacions a la ciutat. Això suposa, aproximadament, el 65 % de l’oferta hotelera disponible a Barcelona. Una dada, però, que encara està lluny del 100 % d’ocupació dels anys prepandèmia. “Per a nosaltres és el punt de partida. Creiem que, a partir d’aquí, tots els congressos dels pròxims mesos s’aniran animant”, ha explicat a betevé Alejandro Gil de Sola, director de l’Hotel Occidental Barcelona 1929.

L’alta demanda d’ocupació per part de congressistes d’arreu del món, sumada a la reactivació gradual del turisme internacional, ha propiciat, asseguren, la contractació de més personal.

El 5 % dels hotels recuperen l’activitat arran del MWC

Alguns hotels com el Sofia, a l’avinguda de la Diagonal, el Nobu, a l’avinguda de Roma, o l’Hotel Expo, al carrer de Tarragona, esperaven un esdeveniment de gran envergadura com el Mobile per reobrir les portes, tancades arran de la pandèmia. En total, un 5 % dels establiments recuperaran l’activitat gràcies a la fira del mòbil. Aquest darrer impuls farà que el 80 % dels hotels barcelonins ja l’hagin recuperat del tot.