El Gremi de Restauració pacta amb l’oposició l’ordenança de terrasses

Ha presentat una iniciativa per modificar la norma, que té el suport de 22 regidors de l’oposició

El Gremi de Restauració ha presentat aquest dimarts una iniciativa ciutadana per modificar l'ordenança de terrasses. Diuen que s'han cansat d'esperar un acord amb l'Ajuntament i consideren que és l'única via per tenir una nova normativa aprovada el 2018. Segons el Gremi, la proposta té el suport de tota l'oposició, excepte la CUP, i això permetria la seva aprovació.

Segons han explicat, la iniciativa presentada és la mateixa proposta de mínims que el Gremi va fer al juliol. La previsió és que es pugui debatre a la comissió d'Ecologia del setembre i es pugui aprovar al gener del 2018.

Les terrasses i l'espai públic

El conflicte sobre les terrasses s'arrossega des de fa temps. Els restauradors reclamen una normativa més flexible, sobretot pel que fa al règim de les distàncies. D'altra banda, els col·lectius veïnals demanen que es preservi l'espai públic de les voreres. En aquest context, Ajuntament i restauradors fa dos anys que intenten arribar a un acord per consensuar una nova ordenança que tingui en compte les demandes dels empresaris i alhora respecti l'espai públic per als vianants. L'estira-i-arronsa ha viscut episodis diferents, l'últim ha estat la retirada de taules i cadires de dos establiments al carrer de Mandri per incomplir la norma actual. Estava previst que hi hauria acord abans del 31 de juliol, però el pacte no ha arribat.