La seu de l’Institut Català de la Salut, el Consorci d’Ensenyament o la Direcció General de la Funció Pública del carrer de Rivadeneyra són algunes de les seus de l’Administració pública a Barcelona ocupades pels delegats sindicats de la Taula de la Funció Pública de la Generalitat. A Girona, Tarragona i Lleida han ocupat les seus de les delegacions del Govern. El gest arriba després de tres reunions entre sindicats i Generalitat, que han acabat sense acord.

Els sindicalistes preveuen passar-hi la nit amb l’objectiu de pressionar l’executiu perquè mogui fitxa i presenti una proposta concreta. Demanen la devolució de tres quartes parts de la paga extra de 2012, i els sindicats estan disposats a ser flexibles en els terminis del retorn, sempre que sigui íntegre. Argumenten que són drets laborals que han perdut i assenyalen que la majoria d’administracions espanyoles ja els han restituït. Segons els sindicats, el govern català diu que “està en funcions i no pot prendre aquest tipus d’acords” però consideren que aquesta és “una maniobra de distracció”.

Si continua el bloqueig en les negociacions, aquest dimarts es concentraran davant del Palau de la Generalitat per fer arribar de nou les seves peticions al govern, en el marc d’una concentració de delegats i delegades prevista a la plaça de Sant Jaume. L’altre objectiu que tenen sobre la taula és demanar un ple extraordinari del Parlament perquè la cambra aprovi una resolució a favor de les seves demandes.