El dia 5 d’octubre l’Hospital Vall d’Hebron va arribar als 60 anys i fins al mateix dia de l’any vinent es faran actes de celebració. El gerent, Vicenç Martínez Ibáñez, ha visitat BTV per fer balanç de tot aquest temps. Segons ell, al Vall d’Hebron “hi ha molt talent, tant professional com de gestió”, i això ha permès que se situï entre els millors d’Europa: “No hi ha un rànquing exacte però segur que ens trobem entre els 10 primers. Només en assaig clínic som líders de l’estat i referència en diferents àmbits com l’oncologia o cremats.”

Martínez Ibáñez creu que un dels problemes que han d’encarar avui és el col·lapse. L’hospital té 40.000 visites d’usuaris cada dia, hi treballen 7.000 professionals i passen per les instal·lacions uns 10.000 cotxes diaris. “Necessitem esponjar les instal·lacions. Des de fa 10 anys, estem debatent si ens traslladem però al final ens quedem on som. Això fa que no hi hagi inversions per si marxem i les instal·lacions s’han envellit. Estem en converses amb l’Ajuntament per traslladar la part ambulatòria a l’altra banda de la ronda de Dalt, on ara hi ha un pàrquing municipal.

En referència a la denúncia del doctor Manuel Galiñanes, excap de cirurgia cardiovascular del centre, ha apuntat que “vam comprovar que les morts no tenien res a veure amb les retallades pressupostàries i em vaig quedar molt tranquil”. També ha dit que “el gran esforç de les retallades a la salut pública ha estat en els salaris dels professionals, no en l’activitat hospitalària. S’ha de tenir confiança màxima”.