El Palau Sant Jordi acollirà, entre el 8 i l’11 de juliol, la fira BioCultura, la fira de productes ecològics més importants de l’estat. Serà l‘edició 27 d’aquest gran punt de trobada de l’alimentació ecològica a la ciutat, després del parèntesi de l’any passat, quan la pandèmia va obligar a suspendre l’edició prevista per al maig.

Serà una de les primeres fires presencials que es faran aquest 2021. En el cas de Fira de Barcelona espera recuperar els salons amb visitants a partir d’aquesta primavera, tot i que ja s’han cancel·lat fires importants com el saló de l’audiovisual ISE.

Tests d’antígens als visitants?

El BioCultura tindrà 350 expositors i preveu tenir més de 20.000 visitants, que s’adaptaran a les normatives anticovid del recinte municipal, amb distàncies de seguretat i ventilació d’espais.

Fonts de l’organització apunten que estudien que els visitants puguin fer-se tests d’antígens abans d’entrar, com es farà en la primera prova pilot d’aquest tipus: el concert de Love of Lesbian, també al Palau Sant Jordi. En el cas de la gran fira de la ciutat, la dels mòbils, ja ha anunciat que vol fer tests cada 72 hores als visitants.

Al BioCultura hi participaran un centenar d’empreses del sector de l’alimentació ecològica, l’ecocosmètica, la moda sostenible, el benestar i la salut. Un àmbit, el de la producció ecològica, que continua imparable tot i la pandèmia, amb un creixement del 11 % anual i més de 90.000 treballadors.

La fira tindrà en total més de 400 activitats, també algunes sessions i ponències en línia per adaptar-se a la pandèmia. Una edició que enguany tindrà un pes especial perquè aquest 2021 Barcelona és la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible.