El Palau Sant Jordi acull fins al 12 de maig la major fira de productes ecològics de l’Estat, una cita que l’organització espera que aplegui prop de 60.000 persones.

S’hi exposen furgoteques ecològiques i mostres de cuina en directe de productes com la xocolata o les algues. A les parades també hi ha bastons per a les orelles fets de bambú, un material no contaminant, i maquillatge ecològic. A més, s’han organitzat tallers per conscienciar els infants i ponències sobre temes de salut i agroecologia. Totes les activitats del saló han estat enfocades cap al moviment #FridaysForTheFuture, que fa front al canvi climatic i exigeix una implicació política per frenar el desastre ambiental.

Sota l’eslògan “La revolució ecològica”, el saló organitzat per l’Associació Vida Sana s’ha proposat donar a conèixer els petits negocis que aposten per l’agroecologia. Segons la directora de la fira, Ángeles Parra, “és important que l’essència del sector no es perdi ara que per fi arriba a l’expansió del producte ecològic”. Afegeix. també, que només el 29 % dels consumidors compren productes ecològics pels canals especialitzats, és a dir, a través de l’agricultura, els herbolaris o petits establiments. Mentre que set de cada 10 ja ho fan en locals no especialitzats, dels quals, un 71 % són hipermercats.

El sector “bio” a Catalunya viu un creixement exponencial

Segons el balanç anual presentat del Consell Català de la Producció Ecològica (CCPAE) la superfície agrícola dedicada a Catalunya a la producció ecològica va créixer el 2018 un 5,02 % en relació amb l’any anterior i ja s’ha arribat a les 210.818 hectàrees. A més a més, el consum també creix i es preveu que continuï augmentant en els pròxims anys.