El saló del món audiovisual ISE, que s’havia de celebrar de l’1 al 4 de juny al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona per primera vegada, no es podrà fer amb el format previst. La direcció del certamen ha emès un comunicat per anunciar que es faran “un seguit d’esdeveniments locals a Barcelona, Munic, Amsterdam i Londres amb una oferta digital integral”.

També s’han previst dos dies d’exposició per a professionals del sector a Fira de Barcelona “amb menys expositors i ocupant molt menys espai del previst inicialment”, han explicat fonts del saló a betevé. Seran expositors “de mercats regionals i no internacionals”, afegeixen les mateixes fons.

El director executiu d’ISE, Mike Blackman, explica que la decisió s’ha pres “després de discussions extenses amb els nostres expositors en els darrers mesos però especialment els últims 10 dies”.

Blackman afegeix que “sempre hi ha hagut una demanda clara d’un ISE de quatre dies a Barcelona al juny” però que la incertesa per la pandèmia i els viatges internacionals “significa que no podrem fer l’ISE 2021 en el format tradicional”.

Per aquest motiu han contactat amb mercats clau a Europa del sector audiovisual amb l’objectiu d’oferir un punt de trobada que, en el cas de Barcelona, serà els dies 1 i 2 de juny. De moment no s’ha concretat en què consistiran els esdeveniments locals i digitals.

Incertesa sobre el MWC21

El comunicat d’ISE conclou amb el desig de “tornar a reunir-nos a Barcelona per oferir el xou d’ISE al febrer del 2022”. La suspensió de la fira d’ISE se suma a la incertesa pel que passarà amb el MWC21 a causa del degoteig de baixes que s’estan registrant. De moment Ericsson, Nokia, Sony i Facebook ja han anunciat que no vindran.